Prodelta 70 jaar
Nederlands English

Distriport Benelux

Het voormalige tankerpark van VOPAK is in 2004 door ProDelta aangekocht middels een sale and lease back constructie. VOPAK, tegenwoordig VLS Group Pernis, huurt op het project nog twee logistieke complexen van ieder 10.000 m² met bijbehorende kantoorruimte en een ADR-parking van ruim 7.000 m². De overige ruimten zijn volledig herontwikkelt. ProDelta laat hiermee zien niet altijd op zoek te zijn naar “nice and green locations”. Ruimte en goede locaties in de Rotterdamse haven zijn nou eenmaal schaars.

2004

Direct na de aankoop in 2004 is ProDelta gestart met de sanering van het voormalige tankerpark. Hierop volgend is er 33 meter kade gerealiseerd die aansluit op een verhard terrein dat dienst doet als een volwaardige containerterminal. Door de tri-modale ontsluiting van spoor, weg en water is dit een ideale locatie voor de Pernis Combi Terminal die hier de terminal exploiteert.

2005

In 2005 is er aan de zuidzijde van het project 10.000 m² nieuwbouw ontwikkeld. Deze ruimte voldoet aan alle moderne logistieke eisen. Daar ProDelta naast ontwikkelaar, ook belegger is voor de lange termijn, heeft zij baat bij een onderhoudsvrij, kwalitatief en duurzaam pand. Om deze reden is er gekozen voor betonbouw. Cargo Terminal Gadering huurt hier naar alle tevredenheid 5 aaneengesloten units voor zijn op- en overslag activiteiten.

2008

In 2008 is ProDelta gestart aan de noordelijke punt van Distriport Benelux. Hierop is ruim 28.000 m² logistieke ruimte ontwikkelt verdeeld over twee gebouwen. In totaal zijn er 10 units van circa 2.800 m² gerealiseerd, die geschikt zijn voor zowel de opslag en distributie van koopmansgoederen als gevaarlijke stoffen. Voor het opslaan van gevaarlijke stoffen is het complex uitgerust met centrale voorzieningen ten behoeve van de op aanvraag in te bouwen blusinstallatie. De benodigde (milieu)vergunningen voor de opslag van gevaarlijke stoffen en handelsgoederen zijn voor het gehele project reeds aanwezig. Dit bespaart huurders ingewikkelde procedures en tijd.

2018

In 2018 wordt er geïnvensteerd in een extra outside air schuimblusinstallatie, waardoor de opslagmogelijkheden van ADR-goederen nog verder worden vergroot. 

 


Status :
Verhuurd

Type :
Bedrijfsruimte geschikt voor de opslag van koopmansgoederen en gevaarlijkse stoffen

Bereikbaarheid :
Distriport Benelux ligt direct langs rijksweg A4, ter hoogte van de zuidelijke ingang van de Beneluxtunnel. De locatie is uitstekend bereikbaar via de rijkswegen A4 en A15 (Europoort-Nijmegen), afslag Pernis, havennummer 3005.

Vloeroppervlakte :
Hoge CPR Loods:
Ca. 10.000 m²

Lage CPR Loods + aanvullende ruimten:
Ca. 10.000 m²

Nieuwbouwloods CTG:
Ca. 10.000 m²

Distriport Benelux Noord:
Ca. 25.000 m²

Adres :
Butaanweg/Propaanweg

Postcode :
3196 KC

Plaats :
Rotterdam

Land :
Nederland

Metrage :
Ca. 55.000 m²