JLG-800AJ.jpg

ProDelta Investments

Investeren in partnerschap

ProDelta Investments investeert en participeert in innovatieve middelgrote bedrijven, die actief zijn in de handel en industrie. Wij geloven dat samenwerking vanuit een partnergedachte ondernemen succesvol maakt. Investeren en participeren gaat wat ons betreft dan ook om meer dan kapitaal alleen. We willen strategisch en commercieel van toegevoegde waarde zijn en ons committeren voor de lange termijn, ook als het eens een periode wat minder gaat.

Familiebedrijf

Aan onze basis ligt een familiebedrijf met wortels die meer dan zeventig jaar terugreiken. Inmiddels is de derde generatie actief binnen de organisatie. Onze geschiedenis kenmerkt zich door de focus op ondernemerschap, langetermijndenken en partnership. Die focus uit zich ook in onze investeringen en participaties. En mocht onze decennialange ervaring misschien anders doen vermoeden: we zijn verrassend flexibel en weten kansen te herkennen en te benutten.

Affiniteit

ProDelta Investments heeft van oudsher een natuurlijke affiniteit met bedrijven die zich richten op verhuur, lifting en logistiek vastgoed. Voorbeelden zijn Riwal, dat hoogwerkers, verreikers en heftrucks verhuurt en verkoopt, en fabrikant van schaarhoogwerkers Holland Lift. Onze investeringen zijn meestal buy-outs en expansiefinancieringen. We participeren zelfstandig met een minder- of meerderheidsbelang, maar co-investeren ook graag met andere partijen om zo onze competenties te combineren.