PI-impact-intro-foto.jpg

PI Impact

PI Impact is deel van de family office van ProDelta. Middels impact investeringen in jonge, innovatieve bedrijven, streven we er naar om naast een financieel rendement ook een ecologisch of sociaal rendement te behalen. PI Impact heeft als missie om te bewijzen dat impact investeren loont en hoopt daarmee meer aandacht en kapitaal voor duurzame initiatieven te stimuleren.

Met PI Impact investeren we zowel direct in bedrijven, als via andere impact fondsen. Middels deze strategie kunnen we met onze investeringen nog meer ambitieuze ondernemers ondersteunen en hebben we een divers portfolio. Onze eerste investering deden we in 2017 en inmiddels telt het portfolio 8 bedrijven en fondsen.

Impact

We zien allemaal de wereldwijde uitdagingen waarvoor we staan, met betrekking tot o.a. klimaatverandering en alle gevolgen van dien. Maar wij zien ook de innovatieve, technologische en ambitieuze oplossingen die kunnen bijdragen aan een duurzamer systeem. Dat zijn de investeringen waar wij naar zoeken.

Vroege fase

Wij investeren in de vroege fase van een bedrijf, wanneer het product of de service wel al is ontwikkeld en bewezen, maar waar commerciƫle opschaling nog moet plaatsvinden. Dit brengt hoger risico met zich mee, daarom investeren wij altijd samen met andere investeerders en zorgen we voor gezonde balans in ons portfolio.

Partnerschap

Partnerschap is een van de kernwaarden van onze familie. We richten ons op lange termijn relaties in plaats van op korte termijn winsten. We trekken ons niet terug in moeilijke tijden, maar zijn flexibel en richten ons op samenwerking en groei. Dat is wat wij partnerschap noemen