Prodelta 70 jaar
Nederlands English

ProDelta verhuurt Distriport Waalhaven voor de oplevering

22.11.16

ROTTERDAM – ProDelta heeft overeenstemming bereikt met Hefra en Electro Cirkel over de huur van 9.350 m² bedrijfsruimte, 1.230 m² mezzanine en 720 m² kantoorruimte. Hefra heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor unit 1 en 2. Electro Cirkel tekende voor unit 3. De bouw van het moderne distributiecomplex is in maart 2016 op risico gestart en wordt in december 2016 opgeleverd. Deze ontwikkeling is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ProDelta en het Havenbedrijf Rotterdam. 

De Rotterdamse Waalhaven heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de haven en is nog steeds een gebied met grote economische waarde. Door de ligging binnen de ruit van Rotterdam en de goede bereikbaarheid, vormt de Waalhaven een belangrijke uitvalsbasis voor haven-gerelateerde bedrijven. Om deze unieke positie te behouden en te verbeteren, zet het Havenbedrijf Rotterdam zich al geruime tijd in voor een revitalisering van het gebied. Distriport Waalhaven maakt hier onderdeel van uit en geeft hier een nieuwe impuls aan. Distriport Waalhaven komt tegemoet aan alle moderne logistieke eisen nu. Elementen die dit illustreren zijn een vrije stapelhoogte van 12,20 meter, een ESFR sprinkler installatie, een zeer vlakke betonvloer die is voorbereid voor de opslag middels smalle gangen, 1 loadingdock per 750 m² bedrijfsruimte en 1 maaivelddeur per unit. Het complex is conform BREEAMNL Nieuwbouw, Very Good gecertificeerd.

Fase 1 betreft units 1 t/m 3 met een totaal oppervlak van 11.200 m².
Fase 2 betreft units 4 t/m 8 met een totaal oppervlak van 20.350 m². De start bouw zal in het tweede kwartaal 2019 plaatsvinden. De oplevering in het vierde kwartaal 2019.

Over Hefra
Het Industrial & Logistics team van JLL trad op namens de verhuurder bij de bemiddeling met Hefra. Hefra is Europa’s grootste onafhankelijke importeur van accu’s. Voor Hefra heeft de Rotterdamse haven veel voordelen voor zowel import als export. Als Gateway to Europe beschikt Rotterdam namelijk over fantastische verbindingen met alle delen van Europa. Hefra heeft meer dan 100.000 accu's in voorraad.

Over Electro Cirkel
De Mik Bedrijfshuisvesting bemiddelde bij de verhuur met Electro Cirkel. Een leverancier van lampen en elektronische apparaten en materialen. “Een echt Rotterdams bedrijf met een wereldwijde uitstraling”. Distriport Waalhaven wordt ingezet voor de op- en overslag van het eigen merk verlichtingsproducten “Calex”. In steeds meer Europese landen zijn Calex-lampen te vinden in de schappen van bouwmarkten, supermarkten, warenhuizen en andere winkels. De laatste jaren is het assortiment flink uitgebreid met innovatieve, trendsettende spaarlampen en Ledverlichting.

« Terug naar overzicht
ProDelta Holding B.V.
Parklaan 9
3016 BA Rotterdam
The Netherlands

T +31 (0)10 89 20 470
F +31 (0)10 89 20 480
E info@prodelta.nl
L Google maps