Prodelta 70 jaar
Nederlands English

DC Tiel

‘Kwaliteit op elk terrein’. Met deze slogan maakt Bedrijvenpark Medel, aan het Amsterdam-Rijnkanaal en rijksweg A15 bij Tiel, de ondernemer erop attent dat hier aantrekkelijke mogelijkheden liggen voor kwalitatief hoogwaardige bedrijfshuisvesting in het hart van Nederland. De centrale ligging van Medel is ideaal voor logistiek dienstverleners. Dit wordt versterkt door de gerealiseerde barge terminal. Het distributiecomplex is gelegen aan de Riemsijk 1 te Tiel en gebouwd in 2010. Het betreft een modern distributiecomplex en omvat circa 2.620 m² bedrijfsruimte en 19.848 kantoorruimte. 

ProDelta heeft dit bestaande distributiecomplex uitgebreid met circa 14.000 m² hoogwaardige logistieke ruimte. Elementen die dit illustreren zijn de vrije stapelhoogte van 12,20 meter, een vloerbelasting van 5.000 kg/m², een betonnen gevelplint met een hoogte van 2,5 meter en 1 loadingdock per 800 m² bedrijfsruimte. Hiermee voldoen zowel de locatie als het distributiecomplex volledig aan de logistieke verwachtingen van deze tijd.


Status :
Verhuurd

Type :
Bedrijfsruimte

Bereikbaarheid :
Weg:
Distriport Tiel is centraal gelegen in Nederland. Het distributiecomplex ligt direct aan de A15 (Rotterdam – Elst) en in de directe nabijheid van de snelwegen A2 (Amsterdam – Maastricht), A12 (Den Haag-Utrecht-Arnhem) en A50 (Arnhem- Eindhoven). Deze wegen bieden een uitstekende connectie met de Rotterdamse havens, Schiphol, België en Duitsland.

Openbaar vervoer:
Het centraal station van Tiel bevindt zich op een afstand van 5,7 kilometer en heeft goede trein- en busverbindingen met diverse plaatsen. Er is echter geen directe binding per openbaar vervoer tussen station Tiel en bedrijvenpark Medel. De dichtstbijzijnde bushalte, de Beldert,
ligt op ruim 20 minuten lopen vanaf Medel. Om dit probleem te ondervangen reed er tot voor kort speciaal bedrijfsvervoer tussen station Tiel en Medel: de Medelbus. Momenteel wordt een voortgang van dit project onderzocht.

Water:
Direct naast Distriport Tiel ligt de nieuw gerealiseerde Barge Terminal Tiel aan het
Amsterdam-Rijnkanaal. De containerterminal wordt geëxploiteerd door de CTU die onderdeel uitmaakt van de Theo Pouw Groep, een veelzijdige toeleverancier voor de grond-, weg-, water- en betonbouw. De relatie met Theo Pouw onderstreept de krachtige potentie van CTU als full service open containerterminal, met een eigen (multimodale) visie op de toekomst.

De terminal in Tiel beschikt over een 200 meter lange laad- en loskade, een havenkraan en een reeferstack om koelcontainers van stroom te voorzien.

Vloeroppervlakte :
Bedrijfsruimte:
Ca. 34.000 m²

Kantoorruimte:
Ca. 3.173,17 m²

Parkeergelegenheid :
140 parkeerplaatsen voor personen vervoer;
21 opstelplaatsen voor vrachtverkeer.

Gebruiksmogelijkheden :
Bedrijfsruimte geschikt voor de opslag van koopmansgoederen.

Adres :
De Riemsdijk 1 / Grote Wei 2

Postcode :
4004 LC / 4004 LW

Plaats :
Tiel

Land :
Nederland

Metrage :
Ca. 36.300 m²